Financiële diensten voor het midden- en kleinbedrijf
Wfs verkoopt géén standaard producten maar levert maatwerk, voorafgegaan door een persoonlijk gesprek en een heldere analyse van wensen en mogelijkheden. Wfs is de deskundige schakel tussen de ondernemer en de geldverstrekker, als partner voor de ondernemer en als externe deskundige voor de financiële wereld. Wfs is absoluut onafhankelijk. De ondernemer betaalt zelf voor de dienstverlening zodat de belangen altijd duidelijk zijn.
Twitter

MKB en Managen van Verwachtingen!

Iedere dag nemen we ontelbare vele beslissingen. De meeste onbewust maar bij enkele staat een MKB-er wat langer stil. Vooral als het om investeringgerelateerde vraagstukken gaat. Wel of geen expansie van het bedrijf. Een overname voor versnelde groei of toch maar op eigen tempo verder uitbouwen..

De meeste MKB-ers die bij mij aankloppen zijn vaak gefocust op de financiering daarvoor rond te krijgen. In veel gevallen “zie en voel” ik echter ook een twijfel. Bij wat doorvragen merk ik dat men op het punt staat een beslissing te nemen die iets verder van hun buikgevoel af staat dan ze aanvankelijk wilden toegeven. “ja maar mijn partner denkt dat ik die richting in moet gaan, mijn accountant raad dat aan en mijn klant zegt dat anderen dan ook wel overwegen mijn producten/diensten af te nemen…”

Het is een beetje de wereld waarin we vandaag de dag leven. Er komt zoveel informatie op je af dat je sterk in je schoenen moet staan om je eigen koers te blijven varen, zeker als ondernemer.. Een ondernemer moet onvoorwaardelijk achter zijn eigen koers blijven staan en zeker niet op basis van verwachtingen die anderen hebben, beslissingen nemen. Een goede ondernemer laat zich immers goed informeren voor ideeën die hij zelf heeft en beslist dan een investering aan te gaan. Garanties zijn er nooit maar het glas is en blijft half vol voor het MKB..

Tom Willaert
Wfs Financial Engineering & Coaching